Húsleves - Csomósné módra
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- húsoscsont (vagy sertéscsülök)
- marhaszegy
- csirkeszárny (esetleg még nyaka vagy lába)
- csirkemáj
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 1 csomag répa
- 1 csomag petrezselyemgyökér
- fél fej karfiol
- 1 darab karalábé
- 1 darab zellergumó
- negyed fej kelkáposzta (vagy 8-10 db kelbimbó)
- 1 darab krumpli
- 1 darab vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1-2 szál zellerlevél
- só
- delikát
- 10-15 szem egész bors
- 1-2 db szegfűszeg
- 1-2 db szegfűbors
- fél mokkáskanál majoránna
- 2 db marhahúsleves kocka
- csipetnyi bazsalikom
- kakukkfű
- kurkuma
- őrölt gyömbér
- mustármag
- koriandermag
- őrölt szerecsendió
- rozmaring
Elkészítés
A húsokat megtisztítjuk, áztatás után hideg vízbe feltesszük főni. Mikor felforrt, kétszer lehabozzuk. Majd beletesszük a megtisztított felszeletelt és/vagy egészben hagyott (fajtától függően) zöldségeket, sózzuk, vegetát, húsleveskockát teszünk bele. A teatojásba beletesszük a többi fűszert és 2.5-3 órán keresztül lassú tűznél gyöngyöző forrással megfőzzük. Leszűrjük, és cérnametélttel, vagy csigatésztával tálaljuk. A húsok mellé ecetes tormát adunk.
Megjegyzés
A húsok mennyiségét azért nem adtam meg, mert mindenkinek a "húsleveses fazék"-a nagyságától függ. Eddig bárki megkóstolta, mindenkinek nagyon ízlett (különleges a sokféle fűszer miatt).
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.