Húsleves - Csomósné módra

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • húsoscsont (vagy sertéscsülök)
  • marhaszegy
  • csirkeszárny (esetleg még nyaka vagy lába)
  • csirkemáj
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 csomag répa
  • 1 csomag petrezselyemgyökér
  • fél fej karfiol
  • 1 darab karalábé
  • 1 darab zellergumó
  • negyed fej kelkáposzta (vagy 8-10 db kelbimbó)
  • 1 darab krumpli
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1-2 szál zellerlevél
  • delikát
  • 10-15 szem egész bors
  • 1-2 db szegfűszeg
  • 1-2 db szegfűbors
  • fél mokkáskanál majoránna
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • csipetnyi bazsalikom
  • kakukkfű
  • kurkuma
  • őrölt gyömbér
  • mustármag
  • koriandermag
  • őrölt szerecsendió
  • rozmaring

Elkészítés

A húsokat megtisztítjuk, áztatás után hideg vízbe feltesszük főni. Mikor felforrt, kétszer lehabozzuk. Majd beletesszük a megtisztított felszeletelt és/vagy egészben hagyott (fajtától függően) zöldségeket, sózzuk, vegetát, húsleveskockát teszünk bele. A teatojásba beletesszük a többi fűszert és 2.5-3 órán keresztül lassú tűznél gyöngyöző forrással megfőzzük. Leszűrjük, és cérnametélttel, vagy csigatésztával tálaljuk. A húsok mellé ecetes tormát adunk.

Megjegyzés

A húsok mennyiségét azért nem adtam meg, mert mindenkinek a "húsleveses fazék"-a nagyságától függ. Eddig bárki megkóstolta, mindenkinek nagyon ízlett (különleges a sokféle fűszer miatt).

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.